Food Science & Technology Abstracts – pełne teksty już dostępne!

FSTA (Food Science & Technology Abstracts) to międzynarodowa baza danych tworzona przez renomowaną, non-profitową organizację IFIS. To jedno z najważniejszych narzędzi badawczych w obszarach żywienia klinicznego, dietetyki, biotechnologii, mikrobiologii, toksykologii, nauk o zdrowiu i technologii żywności. Baza będzie przydatna dla zainteresowanych dostępem do rzetelnej, aktualnej i recenzowanej literatury z zakresu żywienia, dietoterapii, mikrobiologii żywności, bezpieczeństwa żywności czy zdrowia publicznego.

Oferuje:

  • pełne teksty i abstrakty artykułów naukowych, raportów i publikacji branżowych
  • dostęp do materiałów z ponad 50 lat badań
  • specjalistyczny tezaurus z ok. 16 000 terminów, który umożliwia precyzyjne wyszukiwanie
  • treści wolne od nierzetelnych źródeł (IFIS aktywnie eliminuje predatory journals)

Ponadto FSTA to idealne narzędzie do tworzenia prac zaliczeniowych, prac badawczych i dyplomowych, poszerzenia wiedzy z zakresu żywienia człowieka i wpływu żywności na zdrowie, czy rozwijania kompetencji z wyszukiwania naukowego.

Dostęp testowy do FSTA będzie aktywny przez cały rok 2026, ale korzystać można już teraz. To doskonały moment, by zapoznać się z bazą i wykorzystać ją w bieżącej nauce i badaniach.

http://han.umed.pl/han/food-science-and-technology-abstracts-with-full-text/

Zapraszamy do korzystania!

Podziel się: